Om du har tips på nyheter som kan vara intressanta att ta upp här - hör av dig till någon i vår styrelse!

Nyheter

Presentationer från Frimis 2013

2013-10-31

Presentationerna från 2013-års Frimis-seminarium kan laddas ner här:

http://www.s-o-k.org/documents/frimis2013/frimis2013.zip
 


Utbildning Strategisk marknadsanalys

2013-10-31

Den tidigare branschutbildningen i marknadsanalys har ersatts av en ny som drivs av RMI Berghs och kursinnehållet är delvis annorlunda.

Mer information om utbildningen finns här:

http://www.berghs.se/content/strategisk-marknadsanalys


Presentationer från Frimis 2012

2012-07-16

Presentationer från 2012 års Frimis-seminarium hittar du här.Nyhetsportalen

Jensengymnasium kan öppna i Borlänge

2014-01-15
Gymnasieskolan Jensen håller på och undersöker om de ska starta en skola i Borlänge. - I år är Borlänge en av orterna som vi genomför en marknadsundersökning på, säger Mikael Carstensen, tillväxt- och etableringschef på Jensen Education.

Barnfamiljer i topp

2013-11-04
Barnfamiljer toppar listan av turister som kommer till Orsa. Det framgår av en lokal marknadsundersökning som näringslivskontoret utfört i Orsa under delar av sommaren

Mutmisstankar på Arbetsförmedlingen

2013-08-09
Fyra tjänstemän på Arbetsförmedlingen riskerar polisanmälan och uppsägning efter att de deltagit i en marknadsundersökning som gjordes på uppdrag av bemanningsföretaget Lernia, en av myndighetens leverantörer. De fyra anställda fick 999 kronor för d ...

De flesta äldre vill ha kommunal omsorg

2013-06-24
I våras gjorde Norrköpings kommun en stor marknadsundersökning om valfrihet i äldreomsorgen.

Treklövern rustar för nytt bygge

2013-05-14
Treklövern gör en marknadsundersökning kring bostäderna som bolaget planerar bygga i Kyrksalshuset. Räcker intresset kan det bli byggstart om knappt ett år.

Svensken har noll pensionskoll

2012-09-27
Varannan svensk vet inte vad de betalar i pensionsavgift och var tredje svensk vet inte var de har sitt pensionssparande. Det visar en marknadsundersökning från nätbanken Nordnet

Få kompenserar sina flygresor

2011-12-09
Intresset för att klimatkompensera flyg- och bilresan är i botten. Den kraftiga nedgången är tydlig i hela världen och illustreras väl hos de svenska företag och organisationer som gör affärer i klimatkompensation. *Det tidigare kometföretaget Tric ...

Spanjorerna nöjda med Karlstadsbesöket

2011-10-31
Lugnet, naturen och bemötandet. Det är de saker som de spanjorer som har kommit hit med flyg från Barcelona har uppskattat mest med Karlstad. Det visar en ny marknadsundersökning. - Vi är väldigt nöjda med första säsongen. Nu ska vi sätta oss med fö ...

Gratis lockar mest

2011-10-22
Den största fördelen med seniorkortet är att det är gratis.Den största nackdelen är att det inte är gratis under alla dygnets tider.Det visar Skånetrafikens marknadsundersökning baserad på 501 telefonintervjuer med helsingborgare som passerat 75-års ...

Tjat blev startskott på karriären

2011-05-21
Hon brinner för privatekonomi och vill se sparande på skolschemat. När Liza Jonson är på besök i sin gamla hemstad visar den sig från sin allra bästa sida. Magnoliorna blommar, uteserveringarna är knökfulla och Stortorget dränks i vårsolen. " Om Lu ...

Resoner

Undersökning visar att 1 av 5 annonser på internet aldrig syns

2013-09-19
I en undersökning genomförd av analysföretaget Karlsson&Hall tillsammans med Snabbasvar.se framkommer det att 21.4% av svenskarna använder en reklamblockerare i sin webbläsare.

Årets nykomling 2013 utsedd av SMIF

2013-03-14
För andra året i rad delades priset för årets nykomling ut. Idag på scenen på Rival Hotel var det den nya ordföranden i SMIF Per Hörnsten (bilden t.h) som gratulerade två studenter från Stockholms universitet.

Per Hörnsten är ny ordförande i SMIF (Sveriges Marknadsundersökningsföretag)

2013-03-14
Per Hörnsten har vid SMIFs årsmöte den 7 mars utnämnts till ny ordförande i branschföreningen. Per efterträder Bengt Larsson, som förtjänstfullt verkat som ordförande de senaste 8 åren.

Priserna för åretsundersökningsköpare respektive undersökare klara

2013-03-14
 

Marknadsundersökningens dag pågår på Riva Hotel

2013-03-14
Det 8:e året av Marknadsundersökningsdag pågår idag på Hotell Rival i Stockholm. Arrangören Henrik Hall öppnar modigt med en plankning av en amerikansk talk show. Springande ner för gången till scen, skakar hand med några i publiken och springer upp på scen. Efter en kort stund övergår han till sitt lugnare tempo, hämtar andan låter en ppt i bakgrunden stå för översättningen åt våra engelskspråkiga kollegor.

Presentations from SMRD 2013

2013-03-13
Did you enjoy the Swedish Market Research Day yesterday? Did you miss the Swedish Market Research Day yesterday? Either way, here are the presentations, equally downloadable for attendees and non-attendees.  

Årets nykomling 2012 utsedd av SMIF

2013-02-21
SMIF (Svenska Marknadsundersökningsföretag) delar ut priset Årets Nykomling för andra året i rad. Bidraget presentaras i samband med Marknadsundersökningens dag i Stockholm den 14 mars. Prissumman är på 10.000 kronor. Syftet med priset Årets Nykomling är att premiera en studentuppsats som specifikt berör undersökningsbranschen. Det vinnande bidraget skall inspirera, visa på nytänkande och stimulera användandet av undersökningar.

SMRD: vi har hela listan med anmälda företag!

2013-02-15
Det är mindre än en månad kvar till Marknadsundersökningens Dag och idag släpptes biljetterna till enbart kväll, för dem som inte har möjlighet att komma på dagen, men ändå vill vara med och höra snacket om dagen och Romeo&Julia-kören. 160 personer är redan anmälda och vi har hela listan över deltagande företag.  

Freebee lanserar mobila rabattkuponger

2013-02-07
I januari lanserade mobilundersökningsföretaget Freebee en ny version av sin undersöknings-app som förutom att användarna får erbjudanden om att testa och utvärdera nya produkter, också möjliggör distribution av mobila rabattkuponger.

Sinitor om rekonstruktionen: "Det har varit ett tufft år för alla"

2013-02-04
För två veckor sedan begärde styrelseordföranden och huvudägaren Stefan Eriksson undersökningsföretaget Sinitor Research AB (f.d. Anthill Research) i rekonstruktion. Efter en stark tillväxt hängde inte resultatet, förklarar Eriksson som ändå är hoppfull om framtiden. Såhär säger han om varför han valde att började året med en företagsrekonstruktion: